Ueda nieuwe eerste spits? "Ik ben nooit echt fan geweest van hem"

Ayase Ueda
Ayase Ueda Foto: © Pro Shots

Ayase Ueda begon de afgelopen wedstrijden in de basis en lijkt beter in vorm te raken. Bij Veronica Offside vraagt Wilfred Genee zich af of Ueda volgend jaar eerste spits kan worden.

"Nou, ik ben nooit echt fan geweest van Ueda", reageert Wesley Sneijder bij Veronica Offside. Wim Kieft sluit zich daarbij aan. "Ik heb het ook nog niet kunnen ontdekken bij hem. En nu begrijp ik heus wel dat Gimenez de eerste spits was en dat je dan weinig aan spelen toekomt om dat te ontwikkelen."

"Maar ik vind ook wel dat Arne Slot erg vaak zegt dat Feyenoord als opvolger al een hele goede spits aan bord heeft. Hij heeft hem ook zelf gehaald natuurlijk", vervolgt Kieft. "Dan wil ik alleen wel weten waarom hij zo weinig heeft gespeeld".

Sneijder wil Ueda niet afschrijven, maar ziet zijn potentie nog niet. "Hij mist misschien gewoon wedstrijdritme. Dus het kan ook dat Slot het gevoel heeft dat als die jongen straks wat vaker gaat spelen en hij komt wat meer in een wedstrijdritme, dat hij dan een hele goed spits is, maar ik vind het allemaal gewoon nog net niet. Hij heeft mij nog niet kunnen bekoren."

Lees meer:
0 reacties