Ueda moet draai nog vinden: "Het is een stille jongen in de groep"

Ayase Ueda
Ayase Ueda Foto: © Pro Shots

Ayase Ueda werd afgelopen zomer met veel bombarie gepresenteerd in Rotterdam. De miljoenenaankoop had echter moeite om uit de schaduw van Santiago Giménez te stappen, die voor de winterstop de doelpunten makkelijk wist te maken.

Dat is de afgelopen periode een stuk minder en afgelopen zomer was Ueda de grote man met zijn winnende treffer in de slotfase bij SC Heerenveen uit. Rob Jacobs die is aangeschoven bij FC Rijnmond is echter nog niet overtuigd van de kwaliteiten van de Japans international. Hij weet dan ook niet of Ueda de Mexicaanse topspits kan opvolgen wanneer die besluit te vertrekken. Dennis van Eersel, die ook aanwezig is zegt daarop het volgende. "Het is een stille jongen in de groep. Op het trainingsveld rijgt hij het ene doelpunt aan het andere. Ik blijf ervan overtuigd dat Ueda een hoger gemiddelde gaat halen als hij tien wedstrijden op rij start."

Van Eersel weet dat Slot zijn ruwe diamant genaamd Ueda graag ziet slagen. "Slot roept ook op tot meer steun vanuit het Legioen. Hij hikt nog tegen zijn goal in De Kuip aan. De eerstvolgende twee thuiswedstrijden tegen FC Utrecht en Ajax lijken mij daarvoor mooie affiches."

Lees meer:
0 reacties