Ueda in de basis? "Giménez is al twee maanden aan het kwakkelen"

Ayase Ueda
Ayase Ueda Foto: © Pro Shots

Het blijft een discussie bij Feyenoord. Moet Giménez kansen blijven krijgen of moeten de miljoenen die geïnvesteerd zijn in Ueda nu eindelijk lange tijd op het veld te zien zijn? Zondag was Ueda goud waard voor Feyenoord door dankzij zijn alertheid een goal te maken tegen SC Heerenveen en daardoor de winst te pakken met Feyenoord.

Freek Jansen snapt wel dat Ueda niet veel kansen krijgt, zo laat hij weten in Rondje Eredivisie. "Giménez moet de voorkeur krijgen, want Ueada heeft nog te weinig laten zien. Zijn laatste doelpunt was tegen Utrecht, heel lang niet gescoord! Zondag scoorde hij dan eindelijk. Hij had wel dichter op Giménez moeten zitten. Als jij 9 miljoen voor een spits neerlegt en Giménez is al twee maanden aan het kwakkelen, daar zou je meer concurrentie voor willen hebben in je selectie. Blijkbaar is Ueda echt wel beduidend minder."

Marco Timmer haakt in. "In die zin, ze hebben hem wel gehaald als opvolger voor Giménez. Giménez moet uiteindelijk worden verkocht. Je gaat je spits niet voor meer geld verkopen als je hem op de bank zet, voor de marktwaarde is het niet lekker. Feyenoord zit in de luxe omstandigheid dat ze nu al weten op welke plek ze gaan eindigen. Dat betekent dat de beleidsbepalers en trainer bezig kunnen met volgend seizoen. Ze zullen natuurlijk die beker willen winnen, maar ze kunnen bezig met volgend seizoen. Dan ga je niet je melkkoe op de bank zetten. En hoeveel heeft ie er gemaakt in de eerste seizoenshelft, 19? Als je er zoveel kan maken in de eerste seizoenhelft dan kan dat ook in de tweede helft", aldus Timmer.

Welk niveau kan Giménez aan als hij wordt verkocht? Sjoerd Keizer hierover: "Top Europa is voor spitsen uit de Eredivisie bijna niet te doen. Het is dus sowieso denk ik dat je op de subtop moet inzetten. Het is een goede spits, maar wel iemand die al lange tijd aan het kwakkelen is."

Lees meer:
0 reacties