'Ueda-criticaster' Wim Kieft verdwijnt mogelijk van de televisie'

Wim Kieft
Wim Kieft Foto: © Pro Shots

René van der Gijp heeft aangegeven dat het zomaar zou kunnen dat Wim Kieft binnenkort van de tv verdwijnt, omdat zijn contract bijna afloopt. Dat vertelde hij in de podcast KieftJansenEgmondGijp. Kortgeleden uitte Kieft nog forse kritiek op Feyenoord-spits Ueda.

De analist van Vandaag Inside geeft aan dat hij alleen Kieft de moeite vindt om naar te luisteren onder de voetbalanalisten. “Ik vind Wim Kieft echt de enige die het luisteren waard is, van alle figuren. Van Ali Boussaboun tot de gasten bij Studio Voetbal… Ik vind verder Marco van Basten nog wel spannend. Ruud Gullit wil het vooral leuk houden.”

Rob Jansen zit ook aan tafel en is de zaakwaarnemer van Kieft. Hij geeft aan dat het niet zeker is of de analist wordt verlengd. “We hebben een enorm probleem om de mensen die het bepalen op tv te overtuigen dat Wim absoluut moet blijven. Hij hoort gewoon op die tv met zijn mening en uitstraling.”

Kieft zei onlangs de volgende woorden over Ueda. "Feyenoord heeft hem gehaald, maar ik ga er vanuit dat Slot meebeslist over wie er komt", aldus de oud-international. "Hij keurt toch ook de transfers goed? Slot speelt heel aanvallend voetbal en dan heb je niets aan een spits die alleen maar goed is op de counter."

Lees meer:
0 reacties