Twijfels over Oranje-selectie Wijnaldum: "Daar hoopt hij op"

Georginio Wijnaldum tegen Italië
Georginio Wijnaldum tegen Italië Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen vindt het vreemd dat bondscoach Ronald Koeman Georginio Wijnaldum heeft geselecteerd voor Oranje. De 33-jarige voetballer speelt bij Al-Ettifaq in Saudi-Arabië.

Wijnaldum werd sinds hij de overstap maakte naar de zandbak nog niet eerder weer opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Driessen vraagt zich af of Wijnaldum dit wel verdient. Driessen vraagt zich af of Wijnaldum een plaats in de huidige selectie verdient: “Het enige wat je zou kunnen zeggen, maar ik weet niet hoe hij op dit moment speelt, is dat je heel veel middenvelders hebt die graag in de bal spelen. Dat je ook wel wat diepgang nodig hebt”, vertelt de columnist in de Kick-Off podcast van De Telegraaf. Toch denkt hij dat Quinten Timber of Xavi Simons dat ook wel kunnen.

Toch begrijpt hij wel dat de bondscoach Wijnaldum wil zien. “Maar die jongen heeft een hele tijd niet gespeeld, was geblesseerd, en speelt nu in Saudi-Arabië. Moet die dan de ontbrekende schakel zijn? En we hebben al zoveel middenvelders, het wordt al kiezen.” Mike Verweij voegt hieraan toe dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. “Koeman hoopt natuurlijk dat ooit die klik tussen Wijnaldum en Memphis weer ontstaat, want als je hun statistieken in het Nederlands elftal ziet…” Driessen ziet dat echter anders. “Toen waren ze in de bloei van hun leven, nu zijn het dertigers”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties