Twijfels over opvolging Slot: "Deze route is toch een risico"

Marino Pusic en Arne Slot langs de lijn
Marino Pusic en Arne Slot langs de lijn Foto: © Pro Shots

Nu het officieel is geworden dat Arne Slot een nieuwe club heeft, kan Feyenoord zonder belemmeringen op zoek naar een nieuwe trainer. Een naam die al regelmatig viel is die van Marino Pusic, de voormalig assistent en nu de hoofdtrainer bij Shaktar Donetsk.

Pieter Zwart van Voetbal International ziet in dat Pusic geen goede kandidaat is. "Ik twijfel, want deze route is toch een risico. Op papier klopt alles. Hij kent de spelersgroep, heeft ervaring als hoofdtrainer, is kampioen geworden in het buitenland. Het is hetzelfde scenario als Alfred Schreuder destijds bij Ajax. Het ziet er op papier heel goed uit, maar is Pusic degene die Feyenoord een nieuw impuls geeft? Het grootste risico dat je loopt, is dat je misschien juist teveel doorgaat op wat er was. Misschien heb je juist iemand nodig die er frisse ideeën aan toevoegt."

Collega Marco Timmer denkt er niet veel anders over. "Laten we vooral vaststellen dat wat er bij Feyenoord is gebeurd, vooral Slot was. Als Slot weggaat, kun je niet zeggen: Pusic was assistent, dus hij is een tweede Slot. Bovendien heeft hij het vaker geprobeerd als hoofdtrainer en bij Twente waren ze ook niet allemaal heel enthousiast."

Wel wint Pusic regelmatig prijzen. Dit jaar de dubbel met zijn club en in het verleden de titel met FC Twente. Zwart: "Dat is het gekke. Qua resultaten was het goed - in de twee jaar dat hij hoofdtrainer was is hij twee keer kampioen geworden. Maar de geluiden die je ook hoort, is dat hij zich anders gaat gedragen als hoofdtrainer." Timmer reageert tot besluit als volgt: "Hij staat er wel heel goed op binnen de club. De spelers zien hem graag en de Raad van Commissarissen ook. Maar ik denk niet dat hij bovenaan het lijstje staat."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand