Twijfels over Feyenoord-target: "Iemand die geen ervaring heeft"

Dick Schreuder
Dick Schreuder Foto: © Pro Shots

Eerder meldde de Kick-Off voetbalpodcast van De Telegraaf dat Dick Schreuder een mogelijke opvolger voor Arne Slot zou kunnen zijn. Valentijn Driessen, Mike Verweij en Pim Sedee hebben echter meer informatie over potentiële kandidaten voor de trainerspositie en geven ook meteen hun ongezouten mening.

Te Kloese staat een drukke periode toegemoet en er is dan ook geen vakantie geboekt. "Dennis te Kloese gaat niet meer tijdens de transferwindow op vakantie, dus hij ging nu meteen na de bekerfinale op vakantie." Dit heeft mogelijk de zoektocht naar een vervanger voor Slot vertraagd. De naam van Schreuder komt vaak ter sprake, maar hij zou wel een aanzienlijk prijskaartje hebben.

Driessen wijst erop dat er ook andere aspecten zijn die onderzocht moeten worden. "Het is wel iemand die geen ervaring heeft. Anderhalf jaar bij Zwolle zegt nog niet zoveel. Schreuder deed het bij de amateurs goed en nu in Spanje ook. Het is wel een man die zich overal behoorlijk laat gelden, dus Feyenoord zou wel een bijzonder type binnenhalen", zo stelt de journalist.

Feyenoord is echter bezig met een brede oriëntatie door middel van een data-onderzoek, geïnitieerd door Te Kloese. Van der Kraan is meer bekend met de details van dit onderzoek. "Te Kloese kijkt naar de persoon, naar het karakter, maar ook naar wat mensen presteren met welk materiaal en hoeveel kansen ze creëren."

Er komen echter meer namen naar voren, Marino Pusic. "Pusic is mega populair bij de spelers en dat kan helpen", stelt Van der Kraan.  Hij krijgt echter een uitstekend salaris in Oekraïne, dat zal het wel eens lastig zou maken om de oud-assistent terug naar Rotterdam te krijgen.

Lees meer:
0 reacties