Trauner maakt indruk bij Feyenoord: "Absolute top voor Nederland"

Fredrik Aursnes in het uitshirt van Feyenoord
Fredrik Aursnes in het uitshirt van Feyenoord Foto: © Pro Shots

Hans Kraay jr. wil Fredrik Aursnes uitlichten. De Noorse middenvelder is volgens de analist ‘voor Nederlandse begrippen de absolute top’.

"Kökçü heeft natuurlijk heel veel veren gehad. Je ziet hem ook met zo'n smal bekkie, hij heeft genoeg inhoud. Hij heeft genoeg veren gehad: ik ben eigenlijk nog steeds meer onder de indruk van Trauner, absolute top voor Nederland. Die speelt negen van de tien ballen vooruit en dan is de tegenstander nog niet helemaal georganiseerd, dan staat niet iedereen kort gedekt”, begint Kraay bij VoetbalPraat.

“Dat is het grote verschil met Botteghin en Jan-Arie van der Heijden die de bal 721 keer naar elkaar toespeelden”, vervolgt hij. "En die Aursnes onderschept ballen zonder dat hij tackles of slidings moet maken. Ik vind het geweldig hoe een middenvelder weet dat er iemand vrijloopt en dat je met gevoel een bal in de loop meegeeft, maar dat je ook een speler keihard de bal in de dekking inspeelt en door beweegt.”

Ook Gernot Trauner beheerst dit volgens Kraay jr. goed. “Zij zijn geen spelers om voor naar het stadion te komen, maar ik kan zo genieten van hun basistechniek en hun 'alles vooruit'."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand