Trauner duidelijk over vervolg: "We moeten niet alles kopiëren"

Gernot Trauner
Gernot Trauner Foto: © Pro Shots

Gernot Trauner maakte afgelopen weekend zijn eerste doelpunt in het shirt van Feyenoord. De ontlading was dan ook groot bij de sterkhouder die in de defensie van Feyenoord staat.

Trauner gaat tegenover De Telegraaf in op wie Arne Slot moet gaan opvolgen nu hij definitief bij Liverpool heeft getekend. "Anderen (directeur Dennis te Kloese red.) weten dat beter. Voor ons als spelers mag het niet uitmaken wie de nieuwe trainer wordt. We moeten het die trainer in ieder geval gemakkelijk maken, hem steunen en de weg die hij voorstelt bewandelen."

De verdediger ziet in dat Slot een mooie erfenis achterlaat. "Daar moet je gebruik van maken. Echter zal Arne’s opvolger z'n eigen ideeën daaraan willen toevoegen. Als spelers moet je daarvoor openstaan. We moeten niet alles kopiëren. Iedere coach heeft z'n eigen kwaliteiten en die moet hij loslaten op Feyenoord. Het gaat erom dat de nieuwe trainer een duidelijk plan heeft en dat moeten we volgen", concludeert hij.

Trauner ziet in dat er nog meer mensen binnen de organisatie gaan vertrekken, iets wat in de voetballerij natuurlijk blijft. "Dat is ieder jaar het geval geweest bij Feyenoord. De eerste transferzomer verloren we het halve team, daarna iets minder. Je moet transfers ook zien als beloning voor de prestaties van een team. Feyenoord heeft bewezen het goede adres te zijn voor talentvolle spelers om een volgende stap in je carrière te kunnen maken. Op de spelersmarkt kan de club daarvan profiteren."

Lees meer:
0 reacties