Trainer Van Persie krijgt lof van Hiddink: "Dat doet hij heel goed"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Robin van Persie maakt serieus werk van zijn carrière als trainer. De oud-topspits is momenteel de coach van Feyenoord Onder 18. Het hoogtepunt van 2023 was de laatste thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Atletico Madrid, dat met Fernando Torres ook een voormalig topaanvaller als trainer heeft.

Voor de aftrap kregen de jonge spelers bezoek in de kleedkamer. Op uitnodiging van Van Persie zat Guus Hiddink niet alleen als toeschouwers op de tribune, maar maakte de voormalig bondscoach ook de hele wedstrijdvoorbereiding mee.

Hiddink: "Robin zei: ‘Je moet eerder komen. Ook als wij de wedstrijd voorbereiden. Kom kijken en wees kritisch", zo vertelt Hiddink in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dus met computerbeelden, spelhervattingen, manier van spelen en tactieken die de staf graag wil zien."

"Zo was ik vanmorgen om 10.00 uur hier, heb de bespreking gevolgd en de spelers kort toegesproken. Robin is heel open, wil leren en laat naar de groep ook zijn kwetsbaarheid en gevoel zien. Hij vertelde over de periode dat hij met mij gewerkt heeft in het Nederlands elftal. Niet alleen maar met de borst vooruit of stoer. Dat deed hij heel goed", zo besluit Guus Hiddink.

Lees meer:
0 reacties