Trainer Sparta zou Bijlow thuislaten bij EK: "Heeft geen ritme"

Justin Bijlow bij het Nederlands Elftal
Justin Bijlow bij het Nederlands Elftal Foto: © Pro Shots

Trainer van Sparta Rotterdam Jeroen Rijnsdijk had als hij bondscoach was geweest van het Nederlands Elftal een andere keuze gemaakt. Hij zou de afgevallen Nick Olij wel hebben meegenomen. Daarentegen zou hij Justin Bijlow van Feyenoord thuis hebben gelaten, dat laat hij weten tegenover RTV Rijnmond.

Hij neemt het op voor de speler van zijn eigen ploeg. "Ik vind dat Nick echt een enorme winnaar is in alles wat hij doet. Hij brengt ook een soort tegengeluid. Hij is allesbehalve een ja-knikker. Dat vind ik super mooi. Hij geeft het aan als het hem niet zint." Of Olij dat ook kan in Oranje? "Dat denk ik wel, maar dat is altijd even wennen. Nick is een enorm gewaardeerde kracht op het veld als keeper, maar ook als mens in de selectie."

Over de keeper van Feyenoord is hij minder positief. "Ik zou Bijlow niet meenemen. Hij heeft een hele tijd niet gekeept en heeft het ritme niet. Dus ik zou Nick meenemen, maar dat zeg ik lekker als Spartaan", sluit Rijsdijk lachend af.

Ronald Koeman koost ervoor om Justin Bijlow, Mark Flekken en Bart Verbruggen mee naar Duitsland, Nick Olij kan op vakantie.

Lees meer:
0 reacties