Timber over tweede voetballende broer: "Trots op zijn ontwikkeling"

Dylan Timber
Dylan Timber Foto: © Pro Shots

De gebroeders Timber timmeren hard aan de weg. Waar de één het al geschopt heeft tot het grote Arsenal, is de andere wekelijks belangrijk voor Feyenoord en kan hij aankomend weekend zijn debuut maken voor Oranje. Toch is er naast Quinten en Jurriën nog een voetballende broer, Dylan.

Dylan is de oudste van de drie en al eens werd opgeroepen voor het nationale team van Curaçao. Quinten over zijn bij VVV spelende broer: "We zijn ook trots op zijn ontwikkeling, we hebben geen onderlinge competitie. Er is ook geen jaloezie. We bewonderen elkaars weg naar de top en stimuleren elkaar. Zo blijft onze familie sterk en kunnen we van elkaar genieten", zo zegt hij tegen NU.nl.

Hun moeder bracht de drie groot en moesten ook tegenslagen overwinnen. "Als je daar doorheen komt, kan er ook iets moois ontstaan, zoals mijn selectie voor Oranje. En nu zal ik nog harder moeten werken om mijn plaats vast te houden in de wetenschap dat er vast ook mindere periodes volgen."

Jurriën heeft een moeilijke periode achter de rug, hij scheurde in augustus zijn kruisband. Quinten hierover: "Ik kan alleen mijn waardering uitspreken als ik zie hoe hard Jurriën werkt aan zijn rentree. Hij heeft het zo positief opgepakt. Ik weet zeker dat hij bij Arsenal zijn kwaliteiten weer zal laten zien. Ik wilde mezelf verbeteren en belangrijk worden voor het team, dat gaat niet in één keer. Het begint bij hard werken en vertrouwen houden in mezelf. En dat doe ik nu ook bij Oranje."

Lees meer:
0 reacties