Timber na 'zwaarbevochten' zege: "We geven onnodig goals weg"

Quinten Timber in actie namens Feyenoord
Quinten Timber in actie namens Feyenoord Foto: © BSR Agency

Feyenoord pakte zondag drie punten op bezoek bij SC Heerenveen. De Rotterdammers keken tot twee keer toe tegen een achterstand aan, maar door een late goal van Ayase Ueda werd het 2-3. Quinten Timber sprak van een 'zwaarbevochten zege'.

"Het zijn drie punten. Het was zwaar bevochten omdat we vooral onnodig die goals weggeven", zegt de middenvelder bij ESPN. "We speelden best aardig en creëerden genoeg kansen. Ik heb eigenlijk alleen de goals op het grote scherm gezien. Volgens mij schakelt iedereen bij de eerste goal goed om, alleen was er een miscommunicatie."

Timber vervolgt: "Dat mag niet gebeuren en dan moeten we er zelf voor zorgen dat we het oplossen en dat hebben we gedaan." In de slotfase ging het tempo uit de wedstrijd, zo merkt hij op. "Ze (SC Heerenveen, red.) waren veel aan het tijdrekken en het tempo was er een beetje uit. We hadden een beetje geluk met Ayase en ik ben vooral blij voor hem dat hij die goal kon maken. Spitsen maken graag goals dus ik ben altijd wel blij voor Santi of Ayase als ze scoren."

De middenvelder mag zich maandag melden in Zeist. "Een grote verrassing was het niet, want ik zat in de voorselectie. Ik had er wel vertrouwen in, maar uiteindelijk moet het toch gebeuren. Dat is vrijdag gebeurd en ik ben blij dat ik mij morgen mag melden bij het Nederlands elftal. Je werkt hier hard voor en heb natuurlijk ook al gezien bij Jurriën (zijn broer, red.) hoe mooi het is. Ik heb een paar keer meegetraind dus ken de jongens wel een beetje. Ik heb er vooral zin in. Ik heb vertrouwen in mezelf."

Lees meer:
0 reacties