Timber kan doorgroeien bij Oranje: "Tijd voor het grote werk"

Quinten Timber
Quinten Timber Foto: © Pro Shots

Quinten Timber zit bij de definitieve selectie van het Nederlands Elftal. Hij maakte al eens deel uit van een trainingsstage bij Oranje, maar tot een plek bij de wedstrijdselectie kwam het nog niet.

In Voetbal International blikt Bart Frouws terug op de opmars van Quinten Timber bij Feyenoord. "De ontwikkeling die Timber heeft doorgemaakt, is dus ook Ronald Koeman positief opgevallen. De bondscoach heeft in aanloop naar het EK nog een aardige puzzel te leggen, en zeker op het middenveld liggen de stukjes nog niet op zijn plaats. Die linie zag er tijdens de interlands in 2023 elke keer anders uit, en bood met name in aanvallend opzicht weinig houvast."

Tevens ziet Frouws dat Timber nog verder kan doorgroeien. "Met dat gegeven in het achterhoofd is het niet heel vreemd dat oudgediende Georginio Wijnaldum terugkeert in de selectie en net als Timber de kans krijgt om zich (weer) te bewijzen. De vriendschappelijke interlands met Schotland en Duitsland zijn een uitgelezen mogelijkheid om een indruk te krijgen van het niveau van beide spelers. Zo is het voor Quinten Timber na twee stages tijd voor het grote werk", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties