Timber in elftal van het jaar: "Dat blijft toch het imposantste"

Quinten Timber in de bekerfinale tegen NEC
Quinten Timber in de bekerfinale tegen NEC Foto: © Pro Shots

Quinten Timber maakte dit seizoen bij Feyenoord een haast legendarische ontwikkeling door. Al vanaf de eerste maanden toonde hij zich een grote meneer in Rotterdam.

"Op nummer 6 in dit sterrenelftal vond de meest verwoede strijd plaats. Want Jerdy Schouten na zo’n ijzersterk jaar níét bekronen met een plekje in dit ere-elftal voelt vreemd. Toch is er op basis van data niet om Mats Wieffer heen te komen", weet Sam Planting bij ESPN.

"Als balafpakker, duelmonster en opbouwende verbinder is hij stilletjes van de buitencategorie geworden in de Eredivisie. Waar er nog onduidelijkheid heerst of Wieffer op tijd fit raakt voor het EK, zal het deze zomer nog vaak over hem gaan. Dusdanig productieve balafpakkers zijn ook voor de absolute topteams interessant", vervolgt de journalist.

Ook een andere middenvelder het elftal van het jaar. "2023/24 was het jaar waarin Quinten Timber dé grote stap zette. Dat de Feyenoord-dynamo ondanks een bomvol Oranje-middenveld kans maakt op een EK-ticket, zegt veel over zijn sterke ontwikkeling."

"We hadden bij Timber legio cijfers erbij kunnen pakken, maar bovenstaande blijft toch de imposantste. Geen speler in de Eredivisie bereidde in open spel meer doelpogingen van ploeggenoten voor dan Timber", besluit Planting.

Lees meer:
0 reacties