Quinten Timber: "Ik kan precies zien wanneer Jurriën ontevreden is"

Quinten Timber
Quinten Timber Foto: © Orange Pictures

Quinten Timber is voor het eerst geselecteerd voor Oranje. In gesprek met NU.nl laat de Feyenoorder meer weten over de band die hij heeft met zijn tweelingbroer die namens Nederland al speelde op een EK en WK.

Quinten vertelt dat hij en zijn tweelingbroer aan weinig woorden genoeg hebben. Eén blik zegt al voldoende. “Vooral in het veld. Ik kan precies zien wanneer Jurriën ontevreden is.” Ook als de broers tegen elkaar spelen is dat zo, vertelt de Feyenoorder, en ze stonden regelmatig tegenover elkaar. “Ik ben een paar keer geblesseerd geweest, Jurriën heeft nog de betere balans. De mooiste overwinning voor mij was natuurlijk bij Ajax-Feyenoord vorig jaar, toen het om de titel ging. Van zulke gevechten kunnen we allebei genieten.”

Voor hun moeder was dat wel moeilijk. Daar had ze echter een handige oplossing voor. “Ze steunde altijd de ploeg die lager stond. Vorig jaar was ze dus voor Jurriën en Ajax, dat hoeft nu niet meer. Nu is onze moeder supporter van Feyenoord en Arsenal”, besluit de middenvelder.

Lees meer:
0 reacties