Timber bidt samen met andere Feyenoorders: "God doet zijn werk"

Santiago Giménez en Quinten Timber vieren het feestje na een goal tegen Lazio SS
Santiago Giménez en Quinten Timber vieren het feestje na een goal tegen Lazio SS Foto: © Pro Shots

Quinten Timber haalt veel kracht uit het geloof. Binnen de selectie van Feyenoord zijn er meerdere spelers die dat hebben. Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Santiago Giménez, Igor Paixão en de middenvelder bidden voor iedere wedstrijd gezamenlijk in een kringetje.

"Meestal zijn Quilindschy en ik degenen die het gebed doen", vertelt Timber aan Trouw. "Dat doen we in het Engels of Nederlands, of ‘Santi’ doet het in het Spaans. Hoewel ik geen Spaans spreek, begrijp ik wel wat hij bedoelt. Het draait om de connectie, de extra kracht om het veld op te gaan. En het is ook de dankbaarheid."

"We bidden niet alleen voor onszelf, maar ook voor de tegenstander en dat alles buiten het stadion goed mag verlopen. Dat iedereen weer gezond het veld af komt en naar huis gaat", vervolgt de middenvelder, die het een mooi moment vindt vlak voor een duel. "Ik haal er ál mijn kracht uit. Ik geloof erin dat ik vanwege de kracht van God, die door mij stroomt via de Heilige Geest, elke keer weer op het veld mag staan. Daar ben ik dankbaar voor."

Het geloof speelt dus een belangrijke rol bij een aantal Feyenoorders. "God doet zijn werk, denk ik", aldus Timber. "Het is een harde wereld. En het is fijn als je dan ergens, bij iemand, je gedachten neer kan zetten."

Lees meer:
0 reacties