Thomas Van den Belt Looft veerkracht Feyenoord: "Zegt wel genoeg"

Thomas van den Belt
Thomas van den Belt Foto: © Pro Shots

Thomas van den Belt is tevreden met de zege bij NEC. Wel geeft hij tegenover ESPN toe dat het een moeilijke wedstrijd was.

Feyenoord won met 2-3 van NEC en speelde ook lange tijd in overtal. "Ik denk dat we goed op 1-2 komen na de rode kaart. Het is jammer dat we niet tot meer kansen komen tegen tien man vervolgens en ook nog de 2-2 tegen krijgen. Het zegt wel genoeg over ons dat we alsnog op 2-3 komen."

Feyenoord is aan een enorm goede reeks bezig in de tweede seizoenshelft. “Ik denk dat het de eerste seizoenshelft soms wat tegenzat. Daarin speelden we sommige wedstrijden iets minder en konden we ze niet over de streep trekken. Ik denk dat we de tweede helft aardig bezig zijn en zijn we ongeslagen. Dat zegt wel wat en kunnen we meenemen naar volgend seizoen”, vertelt de Feyenoord-middenvelder.

Normaal gesproken is Van den Belt geen basisspeler maar door omstandigheden dit keer wel. Hij voelde het dan ook al wel een beetje aankomen. “Je hoopt altijd op meer minuten, dat had er ook wel ingezeten als ik niet geblesseerd was geraakt. Ik heb natuurlijk stevige concurrentie met allemaal internationals en het is sowieso een kwestie van aanpassen want je komt vanuit de eerste divisie. Misschien heb ik het een beetje onderschat, maar ik ben wel heel veel beter geworden op voetballend en fysiek gebied,” aldus de Feyenoorder.

Lees meer:
0 reacties