Thomas van den Belt: "Daarin ben ik heel veel beter geworden"

Thomas van den Belt
Thomas van den Belt Foto: © Pro Shots

Thomas van den Belt is positief gestemd over zijn ontwikkeling. Dat liet de Feyenoorder weten in gesprek met ESPN.

De voetballer die de overstap maakte van PEC Zwolle naar Feyenoord, zegt dat zijn eerste seizoen bij de Rotterdammers goed is geweest voor zijn ontwikkeling. “Je hoopt altijd op meer minuten en je wilt alles spelen. Ik denk dat dat ook had kunnen gebeuren als ik in die fase niet geblesseerd was geraakt, alleen ook dat hoort erbij. Het is sowieso aanpassen, want je komt vanuit de Eerste Divisie. Misschien heb ik het een beetje onderschat, maar ik ben wel heel veel beter geworden op voetballend en fysiek gebied.”

Bij Feyenoord moet hij concurreren met zowel Mats Wieffer, Ramiz Zerrouki en Quinten Timber. Dat ziet Van den Belt echter wel als iets positiefs. “Ik heb ook veel concurrentie, dus het is goed voor mij om daarmee te concurreren. Ik ben veel beter geworden, alleen dat is nog niet echt te zien omdat ik niet zoveel minuten maak.”

Ook houdt hij zich vast aan de groei die Thomas Beelen heeft doorgemaakt. “Hij heeft fysiek een andere bouw waardoor hij dat makkelijker voor elkaar kan boksen. Het is ook, denk ik, een iets makkelijkere positie om in het elftal te groeien, dus dat is van hem knap. Daar hou ik me ook wel een beetje aan vast”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties