"Terugkeer in 'zijn' Kuip nu al extreem moeilijk verhaal voor Kuijt"

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt Foto: © Pro Shots

Dirk Kuijt werd deze week ontslagen bij ADO Den Haag. Stan Wagtman van het Algemeen Dagblad denkt dat het nog een hele klus wordt voor de voormalig Feyenoorder om een nieuwe werkgever te vinden.

"Via ADO zou hij misschien alsnog in de Kuip kunnen belanden. Maar in alles werd de voorbije maanden pijnlijk duidelijk dat Kuijt daar, in elk geval voorlopig, niet klaar voor is", schrijft Wagtman. Hij zag dat Kuijt de residentieclub totaal niet aan te praat kreeg. "De plannen die hij naar eigen zeggen had bedacht toen hij na zijn vertrek bij Feyenoord anderhalf jaar thuis zat, werden door de ADO-spelers bovendien al snel als 'te moeilijk' beschouwd."

"En een plan B, dat had Kuijt nooit. Een nieuwe club vinden zal heel lastig worden", denkt de journalist. Kuijt werd volgens de spelers niet als 'tactisch genie' gezien, aldus Wagtman. "En dat is pijnlijk, aangezien die geluiden al hoorbaar zijn sinds Kuijt aan het trainersvak is begonnen, bijvoorbeeld bij de jeugd van Feyenoord."

Hij gaat verder: "Als zijn ene 'te moeilijke' plan niet werkt, is Kuijt blijkbaar onvoldoende in staat daarop te anticiperen en een passende andere tactiek te bedenken. Het maakt de twijfel over Kuijts capaciteit als trainer een gegronde. Misschien zijn de plannen van de voormalige aanvaller voor een ploeg als ADO of de jeugd van Feyenoord niet geschikt, maar passen ze bij een elftal met betere spelers wél."

Wagtman denkt niet dat clubs met betere spelers in de rij zullen staan voor Kuijt. "Met Kuijt als trainer weet je één ding zeker: er wordt door de buitenwacht niet alleen cynisch en met antipathie naar de trainer gekeken, maar ook naar zijn spelers én naar de club als geheel. Bij ADO merkte men de voorbije 176 dagen in alles hoezeer de status van Kuijt is veranderd, van gewaardeerde voorbeeldprof naar dorpspastoor 'Dirk Helwegen'."

"Een beeld waar hij vermoedelijk niet meer van af gaat komen. Het maakt een vervolgstap, een carrière als toptrainer en laat staan een terugkeer in 'zijn' Kuip, nu al een extreem moeilijk verhaal voor Dirk Kuijt", aldus Wagtman.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
PSV
14:30
Feyenoord
zo
10/03
Feyenoord
20:00
Heracles Almelo
zo
17/03
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
do
4/04
FC Volendam
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand