Ten Voorde reageert op 1908-gerucht: "Daarvoor zijn het fansites"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Feyenoord heeft Gijs Smal in beeld als versterking voor volgend seizoen. Clubwatcher Leon ten Voorde wil de belangstelling van de Rotterdammers voor de linksback van FC Twente niet direct bevestigen.

"Dat zou kunnen", opent hij in de podcast De Warming-up van de Tubantia. Feyenoord-site 1908.nl bracht deze week dat nieuws. "Wij doen niet aan citaten van fansites", reageert Ten Voorde. "Maar 1908 heeft het wel eens goed. Maar dat soort sites kunnen natuurlijk makkelijker dingen de wereld in brengen dan 'iets serieuzere' media. Daarvoor zijn het fansites, daar bedoel ik niets vervelends mee. Maar over het algemeen zitten ze dicht op het vuur."

Ten Voorde zou de eventuele interesse niet vreemd vinden. "Smal heeft aflopend contract, dus sinds 1 januari mag hij met andere clubs praten. Dus zij hoeven zich ook niet te melden bij FC Twente. Ik kan het op dit moment dus niet bevestigen of dat zo is", aldus de journalist, die weet dat FC Twente hoopt dat Smal in Enschede blijft.

"Er ligt nog steeds een aanbieding van FC Twente, dus het kan nog alle kanten op", vervolgt Ten Voorde. "Er zullen natuurlijk heel veel namen gelinkt worden. Ik weet niet hoe dat management werkt, maar heel vaak gaat het management ook wel namen droppen om te laten zien: Kijk eens hoeveel interesse er is. Dat wekt dat misschien interesse op bij andere clubs."

Ten Voorde is niet direct heel enthousiast. "Ik zie Gijs Smal nou niet direct als dé linksback van Feyenoord, met alle respect. Op basis van dit seizoen niet. Vorig jaar heeft hij een heel goed seizoen gehad. Het is zijn vierde jaar bij FC Twente, nadat hij in 2020 transfervrij overkwam van FC Volendam. Als je het allemaal afpelt, heeft hij het natuurlijk prima gedaan bij FC Twente."

"Maar dat er na vorig seizoen geen interesse was voor Smal, was voor hem een enorme teleurstelling. Maar ook voor FC Twente, want als hij nu gaat dan gaat hij transfervrij de deur uit. Terwijl op Transfermarkt achter zijn naam nog zes miljoen als transferwaarde staat. Maar met een eenjarig contract ga je Gijs Smal niet voor zes miljoen verkopen, dan moet je aan de helft denken. Maar dat was nog een mooi bedrag geweest", besluit Ten Voorde over de situatie in 2023.

Lees meer:
0 reacties