Ten Voorde over gevestigde orde: "Typische Randstadvoetballer"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © BSR Agency

Leon ten Voorde heeft in zijn column in de TC Tubantia uitgehaald naar Henk Spaan, die doelwit van FC Twente Wout Weghorst een 'plattelandsvoetballer' heeft genoemd en over het westen van het land ook een mening heeft.

Spaan nam het overigens op voor international Steven Bergwijn. Ten Voorde pareert als volgt in zijn kritische column: "Laten we die voor het gemak dan even uitroepen tot de typische Randstadvoetballer. Geen idee eigenlijk wat een plattelandsvoetballer is, maar gevoelsmatig zeg ik: een domme, onhandige kracht, die vooral hard werkt. Als we de dingen toch gaan duiden volgens de bekrompen wereld van Henk Spaan, dan kom ik bij de Randstadvoetballer al snel tot de volgende typeringen: lui, ongeïnteresseerd, vaak ongemotiveerd, een solist, een prima afspiegeling van het huidige Ajax en geen geboren Einstein. Een type Bergwijn dus."

Ten Voorde doet er nog een schepje bovenop. "Als Spaan z’n stuitende arrogantie etaleert, dan kan-ie hem krijgen ook, helemaal vanaf de andere kant van het land waar we tegenwoordig ook havermelk hebben en in spijkerbroeken lopen. De man is zo in zichzelf gaan geloven, dat als je hem vraagt of hij ooit Mbappé heeft ontdekt in een voorstad van Parijs, hij je aankijkt met een blik of je je good wies kapot hebt. Natuurlijk heeft hij dat."

Lees meer:
0 reacties