Ten Hag over aankomst bij de Kuip: "Er was een welkomstcomité"

Erik ten Hag voor de microfoon van ESPN
Erik ten Hag voor de microfoon van ESPN Foto: © Pro Shots

Steven Berghuis keerde zondag voor de eerste keer sinds zijn transfer terug in de Kuip. Erik ten Hag, trainer van Ajax, is blij dat er niks geks gebeurd is en de focus op het voetbal lag.

“Intern is het wel besproken. Ervoor heb ik er wel heel veel met Steven over gesproken. Wat deze dag kan gaan brengen. We hadden ook al klaarliggen: wat als we met publiek zouden spelen? Dat was een factor geweest, hoe we dat in ons voordeel zouden kunnen gebruiken. Steven is de rust zelve”, begint Ten Hag op de persconferentie.

“Bij aankomst, maar dat was niet anders dan normaal bij andere Klassiekers, was er een welkomstcomité”, vervolgt hij. “Wij konden ons prima op het voetbal richten. We hebben het, met de hulp van de instanties en Feyenoord, prima georganiseerd.”

Berghuis heeft volgens Ten Hag een goede wedstrijd gespeeld. “Hij heeft zijn taak gedaan, maar hij heeft niet gesprankeld. Het mag wel dat dominanter in de eindfase. We kregen weinig tot geen kansen en in zo’n eindfase verwacht je dan meer dan Antony, Tadic, Berghuis en Gravenberch. Het is de vorm van de dag.”

Lees meer:
0 reacties