"Te Kloese mag wat meer snelheid bij het halen van een trainer tonen"

Dennnis te Kloese
Dennnis te Kloese Foto: © Orange Pictures

Dennis te Kloese wacht een zware taak bij Feyenoord om een opvolger te vinden voor succescoach Arne Slot. Mikos Gouka weet dat te Kloese zijn tijd zal nemen en rustig te werk zal gaan.

"In Spanje weten ze het zeker: Dick Schreuder is koploper in de race om Arne Slot op te volgen. In Engeland denken ze dat Graham Potter niet voor Ajax maar voor Feyenoord kiest. Vanuit Oekraïne komen nerveuze vragen of Marino Pusic inderdaad een rentree in de Kuip kan maken", opent Gouka in het Algemeen Dagblad.

Voor de algemeen directeur niet zo interessant. "Dennis te Kloese lacht er maar om. De algemeen én technisch directeur van de Rotterdamse club kan uiteraard niet het hele draaiboek van de zoektocht naar een nieuwe trainer op tafel gooien. 'We hebben een lijst met namen', zegt Te Kloese. En er zijn geen koplopers in deze fase, klinkt het vanuit de Kuip."

Dat betekent dat het nog wel even duurt voordat er iemand gepresenteerd gaat worden. "Kortom, er is werk aan de winkel. Te Kloese zwijgt het liefst over het proces. 'Vorige zomer leek het er al op dat Slot zou vertrekken, dus die lijst met namen is er', is het enige dat hij kwijt wil in deze fase. En ja, daar staan Schreuder, Potter en Pusic ook op. Maar met nog veel meer mogelijke kandidaten."

"Een trainer halen is natuurlijk iets anders en in de Kuip klinkt ook weleens door dat Te Kloese soms wat meer snelheid bij het binnenhalen van mensen mag tonen. Maar bij de directeur gaat zorgvuldigheid uiteraard boven snelheid. De opvolger van Slot aanstellen wordt dan ook een heel belangrijke beslissing. 'Eerst analyseren en oriënteren', zegt Te Kloese", besluit Gouka.

Lees meer:
0 reacties