Te Kloese krijgt tip: "Zou het niet gek vinden als hij dat doet"

Feyenoord ziet deze zomer Arne Slot vertrekken. Hij is mogelijk niet de enige die Rotterdam verlaat. Vincent Schildkamp waakt voor een leegloop en komt met een tip voor Dennis te Kloese.

"Er is vet op de botten. Met het geld dat voor Slot binnenkomt, het gegarandeerde geld van de Champions League. Je zou ook als algemeen directeur/technisch directeur kunnen zeggen: 'bij drie houdt het echt op, als we er drie verkocht hebben, dan stopt het. Want anders kunnen we helemaal opnieuw beginnen'. Dan geef je een nieuwe trainer een dusdanige opdracht mee...", zegt de ESPN-verslaggever bij FC Rijnmond.

De drie namen die Feyenoord kan verkopen zijn Santiago Giménez, Mats Wieffer en Geertruida, zo meent Schildkamp. "Als je zegt: 'we willen er maximaal drie verkopen, omdat de leegloop anders te groot wordt en dan zadelen we de nieuwe trainer op met een probleem wat niet binnen afzienbare tijd op te lossen is'. Dan zou je daar een max op kunnen zetten. Ook al omdat je niet meer hoeft te verkopen."

"Als jij Geertruida voor dertig miljoen verkoopt, Wieffer voor 25 en noem er nog eens een... Giménez of Hancko. Dan haal je tachtig tot honderd miljoen op, bruto. Vaak blijft er netto dan nog de helft over. Dan hou je je elftal enigszins in tact. Je hebt geld genoeg om te versterken. En je geeft een nieuwe trainer perspectief. Dat je daar een maximum op zet, als Te Kloese zijnde, dat zou ik niet zo gek vinden", denkt hij.

Lees meer:
0 reacties