Szymanski: "Het was echt bizar, ik ben zo trots op het team"

Sebastian Szymanski
Sebastian Szymanski Foto: © Orange Pictures

Feyenoord speelde zondagmiddag een geweldige tweede helft tijdens De Klassieker in Amsterdam. Sebastian Szymanski zorgde even na rust voor de gelijkmaker. De Pool is weer helemaal terug na zijn blessure en was blij dat hij weer belangrijk kon zijn.

“Het was een bizarre wedstrijd”, meldt Szymanski voor de camera van Feyenoord. “Het zijn drie belangrijke punten. We zijn nu heel blij, maar we weten dat we nog acht wedstrijden te gaan hebben. Zoals ik al zei, we zijn blij, maar moeten kalm blijven.“ Szymanski zorgde in de Johan Cruijff ArenA vlak na rust voor de gelijkmaker. “Ik denk dat het ook heel belangrijk voor mij persoonlijk was. Ik was vijf weken afwezig door een blessure. De goal was belangrijk voor mij en voor het team.

De Pool denkt dat het succes van Feyenoord bij Ajax vooral te danken is aan de rust die de ploeg bewaarde. “Na de eerste helft stonden we 2-1 achter. We zijn rustig gebleven en speelden in de tweede helft ons eigen spel. We bleven altijd werken om de tweede en derde goal te scoren. Ik denk dat dat ook onze mentaliteit is. We vechten tot de laatste minuut."

De laatste fase van de wedstrijd was erg spannend. “Je kunt horen dat ik mijn stem kwijt ben. Het was echt bizar, ik ben zo trots op het team. Maar we moeten kalm blijven omdat we nog acht wedstrijden te gaan hebben", besluit de middenvelder.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand