Samenvatting: Superieur Feyenoord laat geen spaan heel van Shakhtar

Feyenoord heeft zich ten koste van Shakhtar Donetsk weten te plaatsen voor de volgende ronde in het Europa League-toernooi. De Rotterdammers waren zelfs bij rust al klaar met de Oekraïners.

Tijdens de pauze keek de ploeg van Arne Slot al tegen een heerlijke 3-0 voorsprong aan. Feyenoord kreeg precies waar het vooraf op hoopte. Santiago Giménez zette de Rotterdammers namelijk al in de 9e minuut al op een 1-0 voorsprong, na een knappe individuele actie. Ook Gernot Trauner bewees zijn waarde bij de 1-0.

Aanvoerder Orkun Kökcü verdubbelde in de 24ste minuut de voorsprong, om vervolgens vanaf de strafschopstip zijn ploeg naar 3-0 te schieten. Diezelfde Kökcü kreeg overigens in de 20ste minuut een flinke schop te verwerken, waar Artem Bondarenko goed weg leek te komen met een gele kaart.

Santiago Gimenez na zijn treffer tegen Shakhtar Donetsk
Santiago Gimenez na zijn treffer tegen Shakhtar Donetsk Foto: © Orange Pictures

Na rust ging Feyenoord rustig verder waar het gebleven was. Oussama Idrissi ging bij een pass op Giménez nog in de fout, maar herstelde deze enkele minuten later door fraai de 4-0 binnen te krullen. Iets later was het diezelfde Idrissi die geweldig uithaalde en via de onderkant van de lat opnieuw doel trof: 5-0.

Ook na de treffers van Idrissi was de honger van Feyenoord niet gestild. Ondanks een 5-0 voorsprong na precies een uur spelen, stond er zes minuten later alweer een 7-0(!) voorsprong op het scorebord. Alireza Jahanbakhsh en de ingevallen Danilo zetten ook hun naam op het scorebord en maakten de zevenklapper voor Feyenoord compleet.

In de 87ste minuut volgde ook een 'mooi' moment voor Shakhtar Donetsk. De Oekraïners scoorden de eretreffer via Kevin Kelsey, waarop Het Legioen zich draaide naar het uitvak en luid applaudisseerde richting de Oekraïense supporters. De 7-1 zou tevens de eindstand zijn.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, López (57. Rasmussen); Wieffer, Szymanski (57. Bullaude), Kökcü (68. Taabouni); Jahanbakhsh, Giménez (57. Danilo), Idrissi (62. Paixao).