"Als Berghuis zijn zin niet krijgt gaat hij mensen bewerken"

Steven Berghuis na de nederlaag in Brighton
Steven Berghuis na de nederlaag in Brighton Foto: © Pro Shots

Bij Feyenoord is men niet verrast over het feit dat Maurice Steijn het aan de stok kreeg met Steven Berghuis. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, sprak met meerdere Feyenoorders over het gedrag van Berghuis.

Nadat Steijn vertrok bij Ajax werd bekend dat hij verder wilde bij de club, maar wel zonder Maduro en Berghuis. "Ik was bij Feyenoord - Lazio en die middag bij de Feyenoord-Lazio in de baby-Champions League (Youth League, red.). Daar liep ik allemaal mensen van Feyenoord tegen het lijf", vertelt Driessen in de podcast Kick-Off van De Telegraaf.

"Stuk voor stuk zeiden ze: wat een geweldig stuk", zegt hij over het artikel van De Telegraaf. "Die rol van Berghuis, die is daar heel herkenbaar: dat hebben we hier allemaal meegemaakt. Ik vroeg: wat voor gedrag is dat dan? Steven Berghuis wil dat een elftal om hem heen wordt gebouwd. Zijn ideeën moet de trainer overnemen", vertelt Driessen.

Het is bekend dat Berghuis bij Feyenoord ook wel eens problemen had met trainer Dick Advocaat. "Die zei: wat er gebeurt als Steven zijn zin niet krijgt, dan gaat die mensen om zich heen verzamelen binnen de spelersgroep. Die gaat die bewerken. Dan krijg je groepjesvorming", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties