Stengs: "Slaagde er niet in om een constant niveau te halen"

Calvin Stengs
Calvin Stengs Foto: © Pro Shots

Calvin Stengs beleefde een goed jaar bij Feyenoord. Hij kwam over van het Franse OGC Nice, waar het niet altijd liep zoals gehoopt.

Stengs blikt terug in Hand in Hand. "Om je als voetballer te blijven ontwikkelen, moet je soms een nieuwe stap zetten. Voor het eerst in het buitenland spelen, een andere competitie, een andere taal; het duurde toch wat langer dan ik had gedacht om te wennen aan de nieuwe omgeving. En dat had ook invloed op mijn spel. Ik slaagde er niet in om een constant niveau te halen. Ik wisselde goede wedstrijden af met mindere en wat ook niet hielp, was dat ik zelden wedstrijden achter elkaar in de basis mocht starten."

Het avontuur in Frankrijk liep dus niet helemaal zoals gehoopt. "Dat alles maakte het tot een lastig eerste jaar in Frankrijk, maar ik heb absoluut geen spijt van die keuze. Ik was klaar voor een nieuwe stap en natuurlijk vind ik het jammer dat het niet heeft gebracht wat ik van tevoren heb gehoopt, maar dat hoort ook bij het leerproces van een voetballer", besluit de aanvaller van Feyenoord.

Lees meer:
0 reacties