Stengs over dieptepunt: "Je denkt altijd: dat zal mij niet overkomen"

Calvin Stengs is dolblij na de bekerwinst op NEC
Calvin Stengs is dolblij na de bekerwinst op NEC Foto: © Pro Shots

Calvin Stengs kwam in de zomer van 2023 als nieuwe aanwinst naar Feyenoord. De 25-jarige aanvallende middenvelder voelt zich nog niet klaar om weg te gaan uit Rotterdam.

Op zijn achttiende maakte Stengs zijn debuut voor AZ. Alireza Jahanbakhsh werd eruit gehaald voor hem. "Wat ik vooral nog weet van die wedstrijd zijn de zenuwen vooraf en hoe trots ik was om mijn debuut te maken", zo vertelt hij in Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder. 

Zijn definitieve doorbraak volgde in de play-offs voor Europees voetbal. AZ had toen veel blessures. "Ik greep die kans met beide handen aan en liet een goede indruk achter". Daarna volgde een heftige blessure. "Je denkt altijd: dat zal mij niet overkomen. Voor iedere voetballer is het moeilijk om met blessures om te gaan, om aan de zijlijn te staan en geen deel uit te kunnen maken van het team, en om je eigen revalidatiepad te moeten volgen."

"Dat is eenzaam en zwaar en vergt mentaal veel. Dankzij de steun van mijn omgeving ben ik sterker uit deze periode gekomen. Ik werk iedere dag hard en ik ben blij dat ik nu sta waar ik sta en dat ik weer het voetbal kan spelen dat ik graag doe", besluit Stengs.

Lees meer:
0 reacties