"Stengs moet je nooit voor een bedrag van 12 miljoen laten gaan"

Calvin Stengs is dolblij na de bekerwinst op NEC
Calvin Stengs is dolblij na de bekerwinst op NEC Foto: © Pro Shots

Calvin Stengs kan voor een bedrag van ongeveer 12 miljoen euro naar Lazio Roma Journalist Gianluca Di Marzio kwam met dat nieuws naar buiten. Mike Verweij, journalist van De Telegraaf, vindt dat te weinig.

"Ik vind dat, als je een speler hebt die zo dicht tegen het Nederlands elftal aanzit, je die nooit voor een bedrag van 12 miljoen moet laten gaan", opent Verweij  bij Kick-Off van De Telegraaf. "Voor hetzelfde geld had Koeman hem wel opgeroepen als een van de vervangers voor De Jong of Koopmeiners."

"Maar er zijn ongeveer twaalf spelers afgevallen bij het Nederlands elftal", reageert Valentijn Driessen. "En dan komt Koeman nog steeds niet bij Stengs uit, dus je moet je afvragen hoe dicht hij er nou tegenaan zit", is de journalist kritisch. "Ze hebben hem voor 6 à 7 miljoen gehaald, geloof ik", gaat Verweij verder. "Ik vind Stengs echt een prima voetballer. Die zou ik echt niet zomaar laten gaan."

"Ze hebben natuurlijk die Nadje gekocht", vervolgt Driessen. "Het schijnt alleen dat het de bedoeling was dat ze hem langzamerhand zouden brengen achter Stengs. Maar als er zo’n bedrag wordt geboden voor een speler die je voor relatief weinig geld hebt binnengehaald, dan kan ik me voorstellen dat je vanuit bedrijfsmatig oogpunt zegt: ‘ja’", aldus Driessen.

"Maar dan moet je wel binnen je selectie nog spelers hebben die dat kunnen opvangen of een waardige vervanger halen. Dat is dan natuurlijk de vraag, want je moet er niet veel zwakker van worden. Stengs was een van de weinige creatieve spelers bij Feyenoord", besluit Driessen.

Lees meer:
0 reacties