Stam legt uit: ''De kracht van wat er afgelopen zomer is gebeurd''

koen stam.jpg
koen stam.jpg

Koen Stam, hoofd methodologie bij Feyenoord, hoopt dat de nieuwe visie binnen de jeugdopleiding in de komende jaren zijn vruchten af gaat werpen. Binnen de gehele jeugdopleiding en het eerste elftal is inmiddels duidelijk hoe dit gerealiseerd moet worden.

"Zodra je heel helder hebt hoe je straks in De Kuip wil spelen, wordt het voor alle andere afdelingen ook helder wat dit voor hen betekent. Dat is de kracht van wat er afgelopen zomer is gebeurd. Hoe wil je druk zetten? Hoe wil je opbouwen? Hoe wil je komen tot het creëren van kansen?", begint Stam bij Voetbal International. "Door de antwoorden op die vragen tot in detail te beschrijven, wordt voor iedereen duidelijk wat dit voor zijn rol betekent. Want je weet wat het eindplaatje is. De kaders zijn duidelijk en houvast helpt iedereen."

"Wij leven niet van zaterdag tot zaterdag", vervolgt hij. "De wedstrijd is bij ons een middel om spelers te ontwikkelen. Onze week loopt van donderdag tot en met dinsdag, want woensdag is de vrije dag. In die week staat steeds hetzelfde thema centraal."
 
Feyenoord kijkt hierbij veel naar Europese topclubs. "De beste dingen moet je pikken van de absolute top. Wij hebben een analyse gemaakt van het hedendaagse topvoetbal en dat geprojecteerd op Feyenoord. Daar komen onze spelintenties en spelprincipes uit voort. Die moeten we iedere training en wedstrijd ten uitvoer brengen. Dat gaat vast een keer mis en dan verliezen we een wedstrijd. Uiteindelijk gaat het erom dat we spelers opleiden die comfortabel zijn om dit te doen op het allerhoogste niveau."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 5 dec. 2021, 16:45
Eredivisie
Feyenoord -
-
Fortuna Sittard -
zo 12 dec. 2021, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
Feyenoord -
zo 19 dec. 2021, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
Ajax -
wo 22 dec. 2021, 18:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Feyenoord -
za 15 jan. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 15 46 36
2 Feyenoord 14 19 32
3 PSV 14 13 31
4 FC Utrecht 14 13 26
5 SC Cambuur 14 -3 24
Bekijk de hele stand