Sneijder voorspelt basisplek Feyenoorder in Oranje: "Met Frenkie"

Wesley Sneijder
Wesley Sneijder Foto: © Orange Pictures

Wesley Sneijder denkt dat we Quinten Timber deze zomer in het Nederlands Elftal gaan zien. Dat vertelde hij maandagavond in Veronica Offside.

De oud-voetballer begint zijn betoog door te stellen dat we op het EK een verrassing gaan krijgen op het middenveld. “Ik denk Timber, die gaat het sowieso samen doen met Frenkie de Jong. En dan Reijnders erachter misschien.” Over Mats Wieffer heeft Sneijder echter zijn bedenkingen. Wim Kieft zou Wieffer echter wel opstellen. "Ik zou Wieffer wel opstellen, ja. Maar je hebt er een nodig die dynamisch is.”

Sneijder legt vervolgens uit hoe dat in het spel tot uiting kan komen. “Dan heb je Timber en Wieffer, en Frenkie voor het voetbal. En laat die twee voorop het maar uitzoeken, met die twee wingbacks.” Met die twee voorop bedoelt Sneijder Brian Brobbey en Memphis Depay. Al heeft hij zijn twijfels.

Toch zou Sneijder Brobbey altijd opstellen. “Ik ben fan van Brobbey. Ik zou altijd met hem spelen, en dan eentje eromheen. Wie dat gaat worden, gaan we dan zien. Want Depay is ook nog niet wedstrijdfit.” Kieft vraagt zich vervolgens af of dit kan met Brobbey en Depay. Sneijder denkt van wel. “Maar Depay meer eromheen dan,” aldus de oud-international.

Lees meer:
0 reacties