Sneijder steunt Ramiz Zerrouki: "Ik had precies hetzelfde gedaan"

Wesley Sneijder heeft zich maandagavond uitgelaten over een mogelijke transfer van Ramiz Zerrouki naar Feyenoord. De oud-international verwacht dat Feyenoord en FC Twente op korte termijn tot een akkoord komen.

Sneijder weet waarom de onderhandelingen zo lang duren. "Ik denk dat Feyenoord denkt: het gaat lastig bij Ajax en PSV, wij willen een extra kracht op het middenveld om voor de titel te gaan. Als die mogelijkheid er is, dan is het nu. Ik snap dat ze voor Zerrouki gaan", zegt Sneijder bij Veronica Offside.

FC Twente en Feyenoord komen financieel echter niet tot overeenstemming. "Dat is het probleem", aldus Sneijder, die weet dat Feyenoord inclusief bonussen zo'n acht miljoen euro wil bieden. "Het schijnt ook dat het er mee te maken heeft dat er bij Feyenoord nog wat moet binnenkomen van delen van transfersommen van verkochte spelers. Maar daar kan FC Twente niet op wachten. Want als die een speler van dit kaliber verliezen, dan zullen ze er een terug moeten halen. Als daar dan geen geld voor is, dan is dat lastig. Want Twente wil ook gewoon Europees voetbal halen. Maar ergens zit het verschil."

Zerrouki heeft zich maandag zich gemeld bij FC Twente, maar daar zet Sneijder zijn vraagtekens bij. "Ik heb heel lang gevoetbald en ik ben nog nooit een dag ziek geweest. En als je ziek bent, ga je je gewoon melden bij de club. Dat hoort er gewoon bij. Ik bedoel: je gaat gewoon naar de club en je meldt jezelf. Maar het is wel heel frappant dat het juist op dit moment is", meent Sneijder, die wel begrip heeft voor de houding van Zerrouki.

"Hij wil het gewoon afdwingen. Hij had van de week al een post op zijn social media. Hij wil het afdwingen en geef die jongen eens ongelijk. Die kan naar Feyenoord en in De Kuip voetballen. En voor de titel gaan voetballen. Ik had precies hetzelfde gedaan", reageert Sneijder, die begrijpt dat Zerrouki niet wil wachten tot de zomer. "Er kan van alles gebeuren in een halfjaar. Als het moment er is, dan wil je als speler toch gaan? Die jongen wil gewoon, klaar. Ze gaan heus wel een dezer dagen tot een oplossing komen. Want wat heeft Twente aan een jongen die niet meer wil voetballen?"

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
9/04
Feyenoord
20:00
RKC Waalwijk
zo
16/04
SC Cambuur
14:30
Feyenoord
zo
23/04
Feyenoord
16:45
FC Utrecht
zo
7/05
Excelsior
14:30
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand