Sneijder geeft Van Persie advies mee: "Dan is het makkelijk"

Wesley Sneijder
Wesley Sneijder Foto: © BSR Agency

Wesley Sneijder denkt dat Robin van Persie er verstandig aan doet een ervaren man mee te nemen naar SC Heerenveen. De oud-spits is hard op weg opvolger van Kees van Wonderen te worden.

Sneijder gunt zijn voormalig teamgenoot een goed begin als trainer in het betaald voetbal. "Ik gun het hem zeker en ik hoop ook echt dat hij gaat slagen", begint hij in Veronica Offside. "De keuze is ook goed, niet wachten op Feyenoord. Nu gaat hij naar Heerenveen en hij vond dit blijkbaar nodig." Dick Advocaat voegt toe: "Ik vind het een heel moedig besluit."

Advocaat denkt echter niet dat Van Persie een ervaren assistent nodig heeft. "Hij is verbaal sterk genoeg en hij weet echt wel waar hij het over heeft. Daar gaat het om de punten bij Heerenveen", legt de bondscoach van Curacao uit. "Ik had wel een ervaren iemand ernaast gekozen. De jeugd is anders dan een eerste elftal", countert Sneijder. "Boven kinderen staan die naar je opkijken is heel makkelijk. Bij een eerste ploeg komen andere wetten kijken, dan is het makkelijk als je een ervaren iemand naast je hebt."

Lees meer:
0 reacties