Slot ziet mogelijke basisklant tegen AS Roma: "Twee redenen"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Arne Slot is lovend over Thomas Beelen. Na afloop van het duel tegen Sparta vertelde de coach hem zeker als serieuze optie te zien voor het treffen met AS Roma.

Op de persconferentie werd Slot gevraagd of Beelen ook kans maakt op een basisplaats tijdens de kraker tegen AS Roma. "Ja, om twee redenen. Eén omdat ik het met David eens ben dat hij het heel goed doet. En twee: omdat ik ook niet veel andere opties heb."

"Wij vinden inderdaad ook dat Thomas zich goed ontwikkelt. Dat is ook waarom we spelers vaak kansen geven. Het laatste halfuur tegen FC Twente wisselde ik Trauner niet omdat ik vond dat er iets gemanaged moest worden qua belasting, maar omdat ik vond dat de spits van Twente te vaak gevaarlijk werd in de rug van Trauner, dus zette ik de snelheid van Beelen in, waarvan ik verwachtte dat hij het goed zou kunnen doen. Dat is hoe spelers kansen krijgen: als ze een goede indruk achterlaten op het trainingsveld. Daarin is Beelen een prachtig voorbeeld."

Volgens Slot heeft Beelen zich stormachtig ontwikkeld. "In de basis is hij een zeer talentvolle speler. Daarom hebben wij voor Feyenoord begrippen aardig betaald voor een speler die uit de Keuken Kampioen Divisie komt. Het was ook een speler die anderhalf jaar daarvoor nog op het punt stond misschien terug te vloeien naar het amateurvoetbal. Toen heeft Dick Schreuder hem opgepakt en opgepoetst. Een heel slanke jongen die amper nog in het krachthonk was geweest. Hij heeft fysiek al behoorlijke stappen gemaakt. Daarnaast moest hij wennen aan de snelheid van het spel. Hij is ook een jongen die niet onder de indruk is wanneer hij moet invallen in De Kuip. Dat is een belangrijke eigenschap voor spelers om hier te slagen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
PSV
14:30
Feyenoord
zo
10/03
Feyenoord
20:00
Heracles Almelo
zo
17/03
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
do
4/04
FC Volendam
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand