Slot: "Zegt niet zo veel over waar Feyenoord op dit moment staat"

Arne Slot bij ESPN
Arne Slot bij ESPN Foto: © Pro Shots

De meeste Eredivisiespelers die Louis van Gaal heeft opgenomen in zijn selectie spelen bij Ajax. Volgens Arne Slot is het verklaarbaar waarom PSV en Feyenoord minder voetballers afleveren.

"Dat zegt denk ik niet zo heel veel over waar PSV en Feyenoord op dit moment staan, maar wel heel veel over het voetballandschap in Nederland. Het is voor PSV en Feyenoord heel erg moeilijk om jongens die in de subtop spelen, en het daar heel goed doen, binnen te halen", aldus de trainer van de Rotterdammers op het perspraatje.

"Het gaat om bedragen die eigenlijk niet weggelegd zijn voor PSV en Feyenoord, afgezien van uitzonderingen als Joey Veerman en Quinten Timber. Dat is eigenlijk een heel vervelende ontwikkeling voor het Nederlandse voetbal, ook voor de spelers uit de subtop zelf", vervolgt Slot, die vorig seizoen drie internationals onder zijn hoede had in de personen van Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Guus Til.

"Maar het is ook niet geheel verrassend dat de club die veruit, veruit, veruit het meeste geld te besteden heeft, ook de meeste internationals afvaardigt", doelt hij op Ajax. "Omdat zij ook, en dat vind ik zeer verstandig beleid van ze, in de jeugd al de beste spelers ophalen bij Nederlandse of buitenlandse clubs. Dat is het grote voordeel als je by far de rijkste club van Nederland bent, dan is dit een logisch gevolg."

Alireza Jahanbakhsh en Danilo

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet

Feyenoord speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen NEC. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
AZ -
-
Feyenoord -
za 22 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
Fortuna Sittard -
zo 6 nov. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Feyenoord -
do 10 nov. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 8 10 16
6 SC Heerenveen 7 1 12
Bekijk de hele stand