Slot verklaart wijziging in elftal: "Zij verdienen dat het meest"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Voor de wedstrijd moest Arne Slot een paar keuzes in de aanval maken. Tegenover ESPN heeft hij laten weten hoe hij deze keuzes heeft onderbouwd.

Zo is Santiago Giménez fit, maar hij start niet in de basis. Slot legt uit waarom. “Giménez viel uit in de warming-up tegen Go Ahead Eagles. Daarna hebben we de hele groep een dag of zes vrij gegeven. Dat was vooral voor de internationals omdat ze anders zonder vakantie het toernooi in moeten. Dus hij heeft maar twee à drie dagen kunnen trainen en dat vonden wij te vroeg om hem te laten starten. Ayase Ueda deed het prima, dus hij blijft staan.”

Ook laat de trainer weten waarom Yankubah Minteh naar de bank is verwezen. “We hebben meer goede spelers. Ik vond Luka Ivanušec vorige keer ook heel goed spelen. Ze zijn allemaal niet te passeren maar je moet er toch één passeren. Igor Paixão deed het hiervoor heel goed en Minteh ook niet onaardig. Maar de laatste weken, zo pakte hij een rode kaart in de bekerfinale en tegen Go Ahead heb ik hem ook een paar keer zijn man zien laten lopen. Onder aan de streep verdienen ze het alle drie om te spelen maar Ueda en Paixão het meest”, besluit de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties