Slot: "Van den Belt mag laten zien hoe dicht hij er in de buurt zit"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © BSR Agency

Arne Slot heeft in gesprek met ESPN laten weten waarom Thomas Van den Belt in de basis start bij Feyenoord in de uitwedstrijd tegen NEC. De oefenmeester vindt dat de middenvelder zich goed heeft ontwikkeld.

In gesprek met de sportzender geeft Slot aan dat Van den Belt met veel spelers moet concurreren. "Het is jammer voor hem dat hij twee uitstekende spelers voor zich heeft, met Quinten Timber en Mats Wieffer. Als zij niet fit zijn, moet hij ook nog eens concurreren met Ramiz Zerrouki. Hij heeft zich echter goed ontwikkeld. Misschien niet altijd zichtbaar voor jullie omdat hij maar weinig minuten heeft gemaakt, maar op trainingen is dat wel te zien."

Ook benadrukt de oefenmeester dat het geen makkelijke opgave is voor zijn speler. "Om aan te haken bij A-internationals van het Nederlands Elftal, zoals Timber en Wieffer, terwijl je zelf van PEC Zwolle komt, is een stevige uitdaging. Vandaag mag hij laten zien hoe dicht hij bij hen in de buurt zit. Wij vinden dat hij zich op de trainingen goed ontwikkelt. Het is echter altijd belangrijk om dat ook in de wedstrijden te laten zien", besluit de Feyenoord-trainer."

Lees meer:
0 reacties