"Slot vaak doorslaggevende factor bij gesprekken met nieuwe spelers"

Arne Slot lachend op de persconferentie in De Kuip
Arne Slot lachend op de persconferentie in De Kuip Foto: © Pro Shots

Volgens Martijn Krabbendam speelt Arne Slot een belangrijke rol in het overtuigen van voetballers om bij Feyenoord te komen. Dat schrijft de journalist in Voetbal International.

Krabbendam geeft aan dat de club het stuur nu wat steviger in handen heeft dan vorig jaar. "Toen Feyenoord het contract van de trainer openbrak, betekende dat een flinke salarisverhoging voor Slot, maar óók dat de coach zijn clausule moest laten vallen. Er staat nu geen vaste transfersom in het contract, zodat Feyenoord in feite kan vragen wat het wil. Dit wordt interessant als zich echt een club meldt van de buitencategorie."

Krabbendam is dan ook benieuwd of de Rotterdammers dan voet bij stuk houden. "Houdt de club zijn trainer dan aan de afspraak? Feyenoord begrijpt maar al te goed dat het succes van de laatste drie jaar – finale Conference League, kampioenschap en dit jaar plaatsing voor de Champions League en wie weet de KNVB-beker – voor het grootste deel op het conto mag van de trainer en zijn staf."

Daarnaast beweert de Feyenoord-watcher dat de coach een belangrijke rol speelt bij inkomende transfers. "Bovendien blijkt Slot vaak een doorslaggevende factor bij gesprekken met potentiële nieuwe spelers. Volgens insiders bij Feyenoord weet hij iedere speler te overtuigen, maar ging het te vaak mis bij de financiële voorwaarden. Nu die weer beter voor elkaar zijn, lijkt niets een succesvolle window in de weg te staan en kan het niet anders of Feyenoord gaat daadwerkelijk transfersommen betalen die het nooit eerder heeft betaald."

Daarom zijn er volgens Krabbendam ook eerst wat goedkopere spelers gehaald zoals Gijs Smal en Anis Hadj Moussa. "Beide spelers kosten niet veel, zodat er letterlijk geld overblijft voor grote deals. Het is wat intern bij Feyenoord al tijden onderwerp van gesprek is: niet meer drie spelers halen van pak ’m beet zeven, acht miljoen, maar liever goed scouten, de kosten spreiden en wél een of twee toppers kopen om volgend seizoen het gat met PSV te verkleinen," besluit hij.

Lees meer:
0 reacties