Slot snapt Oranje-selectie Timber: "Doet dingen veel vaker goed"

Quinten Timber
Quinten Timber Foto: © Pro Shots

Arne Slot begrijpt dat Ronald Koeman Quinten Timber heeft opgeroepen voor Oranje. Dat vertelde de Feyenoord-trainer op de persconferentie van Feyenoord. Ook geeft hij aan dat de middenvelder zich goed heeft ontwikkeld.

De oefenmeester geeft aan dat de middenvelder een goede periode achter de rug heeft. “Hij heeft alles gedaan wat in zijn mogelijkheden ligt en de laatste weken uitstekende wedstrijden gespeeld. Niet in de laatste plaats tegen PSV, in een wedstrijd waarin je écht beoordeeld wordt. Hij heeft alles aangegrepen om beter te worden.”

Ook vertelt de Feyenoord-coach dat de statistieken eveneens bewijzen dat Timber zich goed ontwikkelt. “Hij loopt meer, komt vaker in de vijandelijke '16, heeft meer balcontacten in het strafschopgebied, wint meer duels en ook met je ogen zie je dat hij zich op veel vlakken heeft ontwikkeld. Het belangrijkste is dat hij nu veel vaker de dingen goed kan doen die hij daarvoor ook al goed deed.”

De middenvelder moest volgens Slot dan ook nog wel een stap maken toen hij de overstap maakte van FC Utrecht naar Feyenoord. “Bij FC Utrecht was hij nog niet in staat om negentig minuten te spelen, maar hij heeft zoveel in zichzelf geïnvesteerd dat hij nu om de drie dagen negentig minuten fysiek en kwalitatief op een heel hoog niveau kan spelen. Dat heeft hij zelf gedaan, in samenwerking met onze fysieke en medische staf”, besluit de trainer.

Lees meer:
0 reacties