Slot plaatst kritische noot: "Je bent middenvelder van Feyenoord"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Orange Pictures

Mats Wieffer maakt dit seizoen een spectaculaire ontwikkeling door bij Feyenoord. De middenvelder die van Excelsior overkwam heeft zich in razend tempo tot vaste basisspeler gespeeld. Hij zit zelfs bij de voorselectie van Oranje.

Trainer Arne Slot ziet de goede ontwikkeling van de middenvelder, maar drukt wel op de rem. Hij noemt de wedstrijd uit tegen Lazio, toen Wieffer mocht invallen. Hij noemde het zelf "de zwaarste wedstrijd uit mijn leven." De trainer ziet dat Wieffer zich goed heeft ontwikkelt sindsdien. "Hij had eerst moeite met de intensiteit van onze manier van spelen, maar nu steeds minder."

Slot ziet nog wel waar de middenvelder uit Borne zich kan verbeteren. "Het grootste aandachtspunt bij Mats, is de oplossing zien in de kleine ruimte en die snél zien", weet de oefenmeester. "Dat is, denk ik, het voornaamste verschil geweest met waar hij vandaan komt."

"Ik zie hem steeds vaker opduiken rond het strafschopgebied van de tegenstander", vervolgt Slot. "Hij begint dat steeds beter te doen. Maar je bent ook middenvelder van Feyenoord om af en toe een bal te geven waarvan mensen zeggen: Zó die had ik even niet gezien. Ik zou zeggen: gelukkig maar dat die ontwikkeling er nog in zit bij Mats."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand