Slot niet vrolijk na afloop wedstrijd: "Ik vind het heel slecht"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Feyenoord won zondagavond relatief eenvoudig van Heracles Almelo. Het werd uiteindelijk 3-0 voor de Rotterdammers, maar na afloop was trainer Arne Slot toch kritisch op de spelers.

Het derde doelpunt van de avond werd gescoord uit een vrije trap. Voorafgaand werd er een steen-papier-schaar gedaan en dat zorgde op het veld al voor irritatie bij Mats Wieffer en David Hancko, maar ook Slot is daar niet over te spreken.

Slot was net als Mats Wieffer en David Hancko niet te spreken over 'steen-papier-schaar moment' waar Santiago Giménez, Quilindschy Hartman en Igor Paixão bij betrokken waren. Slot: "Dat vond ik heel veel zeggend over onze wedstrijd. Als je bij 2-0 dat doet, zo hebben wij eigenlijk ook gevoetbald. Een beetje overschatting van 'het zal allemaal wel goed komen'. Dat kwam het uiteindelijk ook, maar het was een beetje zondagavond-voetbal."

Is dan niet duidelijk wie de vrije trappen neemt bij Feyenoord? Slot: "Tuurlijk is dat wel duidelijk. Maar als het dan 2-0 staat een kwartier voor tijd, zijn er veel jongens die het graag nog willen proberen. Dat vond ik een verkeerde manier van de wedstrijd beleven, dus daar is het laatste woord nog niet over gesproken." Echter leek het te werken want de bal ging tegen de touwen. Slot: "Vanuit dat perspectief moeten we het vaker doen, maar ik vind het heel slecht."

Vervolgens ging het over de zieke Jean-Paul Boëtius. Slot: "Als ik hem niet zou kennen, zou ik het al verschrikkelijk nieuws vinden. Maar ik ken hem goed genoeg om het nog vervelender te vinden. Jean-Paul is echt een hele goede jongen en dat heb ik in die twee tot drie weken dat hij bij ons was ook gemerkt. Hoe hij zijn medespelers hielp en hoe hij überhaupt in het leven stond was heel positief. Dat merk je ook nu, dat hij desondanks het nieuws nog heel positief is. Ik wil hem alle sterke en kracht toewensen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand