Slot verklaart: "Hij heeft veel moeite gehad met zijn aanpassing"

Ezequiel Bullaude valt in voor Feyenoord
Ezequiel Bullaude valt in voor Feyenoord Foto: © Pro Shots

Ezequiel Bullaude mag (tijdelijk) vertrekken bij Feyenoord. De Rotterdamse club ziet toekomst in de 22-jarige Argentijn, maar hij hoeft komend seizoen niet te rekenen op veel speelminuten in de ploeg van trainer Arne Slot.

"Bullaude heeft afgelopen jaar amper gespeeld", vertelt Slot aan RTV Rijnmond over waarom Bullaude Rotterdam mag verlaten. "Hij heeft heel veel moeite gehad met zijn aanpassing. Eerst met de taal, en toch ook wel met de omstandigheden hier. Het klinkt heel raar, maar hij gaf afgelopen week ook aan dat hij heel erg moest wennen aan het gras hier. Het gras is daar anders dan hier, dus de snelheid van de bal en de timing van de aannames."

"Die aanpassing ging heel moeilijk, omdat hij zich niet heel goed verstaanbaar kon maken naar zijn medespelers, en ook niet naar ons en wij ook vrij moeizaam naar hem toe", merkte de trainer. "Dan heeft hij eigenlijk een heel jaar bijna niet gespeeld en ik voorzag niet dat dat komend seizoen drastisch anders zou zijn. Er kan af en toe wel een invalbeurt tussen zitten. Ik voorzag nog niet dat hij competitief was voor een basisplaats, dan is het voor de speler veel beter dat datgene wat hij geleerd heeft afgelopen seizoen mee te nemen naar een nieuwe club en daar elke week te gaan spelen", legt Slot uit.

"In de hoop dat hij zich daar dusdanig ontwikkelt dat wij volgend jaar een nummer tien hebben die wel competitief is om voor een basisplaats te vechten", zegt de oefenmeester. Feyenoord kijkt nu wat de beste optie voor Bullaude is. "Het is niet alleen wat mij mijn voorkeur heeft. Daar denkt Dennis te Kloese ook over na en de speler heeft daar ook zijn mening over. Het is voor hem gewoon heel belangrijk om te gaan spelen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand