Slot legt fanatieke coaching uit: "Dit seizoen eerder gebeurd"

Arne Slot bleef tijdens de Klassieker tegen Ajax (6-0) fanatiek coachen. Op de persconferentie van Feyenoord heeft hij uitgelegd waarom hij dat deed.

Af en toe heeft Feyenoord na hele goede wedstrijden een wedstrijd later punten verspeeld. Toch vindt de trainer dat ze een heel stabiel seizoen hebben. “Alleen, er is één club die nog een veel stabieler seizoen heeft, en dan kan je dus zelf niet veroorloven om na een run van 10 tot 15 goede wedstrijden er één slecht te spelen. Dat is ons wel overkomen. Het ging er in de media ook wel over dat ik vrij fanatiek bleef coachen in de wedstrijd tegen Ajax.”

De oefenmeester legt uit waarom hij zo fanatiek bleef coachen langs de zijlijn. “Dat had te maken met dat ik vind dat er veel wedstrijden dit seizoen zijn geweest waarin we onszelf tekort deden gedurende zo’n wedstrijd. Het is ook weleens lekker als het negentig minuten top is en zelfs de grootste criticus er niets negatiefs meer in kan vinden. De tweede reden van mij was dat je in een bekerfinale ook niet een moment iets kan laten liggen. Dat is ons dit seizoen tegen NEC namelijk al een keer gebeurd”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties