Slot kritisch op ploeg: "Niet eens gek dat NEC de 2-2 maakte"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © BSR Agency

Arne Slot vindt dat Feyenoord verdiend heeft gewonnen in de uitwedstrijd bij NEC (2-3). Dat liet de oefenmeester weten tegenover ESPN.

Wel vond de trainer dat het nog wel wat beter kon. "In de eerste helft was de uitvoering goed, alhoewel ik dan alleen kijk naar hoe we opbouwden. Alleen als ik mijn vader had gevraagd hoe hij het opbouwen vond, had hij gezegd dat hij ons graag wat meer voor de goal had willen zien. De tweede helft, met name tegen tien man, ben ik niet tevreden over. Het lag veel te vaak open en het was niet eens gek dat N.E.C. de 2-2 maakt."

Feyenoord wist uiteindelijk toch te winnen. Slot weet wel waar dat mee te maken heeft. "Je staat tegen tien man en brengt aanvallende kwaliteiten in. Dan is er een kans aanwezig dat er een gaatje valt, zeker aangezien de tegenstander ook aanvallend had gewisseld om de 2-2 te maken. Ik probeer altijd zo aanvallend mogelijk te wisselen, dus je probeert iets daarmee te forceren."

Bij de Rotterdammers stond Thomas van den Belt in de basis. Slot is tevreden over zijn optreden. "Wat wij op de trainingen hebben gezien (dat hij zich aan het ontwikkelen is), zag je vandaag terug in de wedstrijd. Een goede wedstrijd van hem, waarbij je ziet dat hij makkelijk mee kan draaien in het elftal."

Toch zag Slot ook nog een ander puntje waarin zijn spelers niet helemaal scherp waren. "Ik denk dat het ook best warm was op het veld. En aangezien het niet meer gaat om een kampioenschap, zie je soms wel eens wat anders qua scherpte in de omschakeling dan je normaal gewend bent van een Feyenoord-speler. Maar desondanks hebben we, denk ik, dik verdiend gewonnen. Wat ook logisch is als je tegen tien man staat", besluit de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties