Slot kritisch na oefennederlaag: "Ik vond het bij vlagen gênant"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Arne Slot was na afloop van de nederlaag tegen Osasuna lang niet tevreden over het optreden van zijn ploeg. Vooral de manier waarop Osasuna aan de kansen kwam, kon de oefenmeester niet bekoren.

'Ik vond het bij vlagen gênant hoe wij de kansen hebben weggegeven', zegt Slot bij ESPN. "Ik heb er niet zoveel moeite mee als dingen nog door samenwerking nog niet perfect verlopen. Daar hebben we ook een aantal voorbeelden van gezien. Maar ik heb ook een aantal momenten gezien waarin we gewoon zwaar onder geconcentreerd zijn waardoor we kansen weggegeven."

Toch zag de trainer ook positieve dingen. "Het goede nieuws is dat ik op het laatste half uur misschien wel voor het eerst in deze voorbereiding een soort competitiviteit gezien heb in het team, waarin ze zeiden, ho wacht even, het gaat wel ergens over", gaat Slot verder. "Daar heb ik voor het eerst een stukje agressiviteit gezien. Dan hoef je echt nog niet heel goed te voetballen, maar dan kun je wel ergens komen door er gewoon keihard voor te vechten met elkaar."

Jens Toornstra begon als wissel aan het duel en kwam in de tweede helft in het veld. "Jens komt altijd weer boven drijven. Dat heeft hij vandaag ook weer aangetoond hoe nuttig hij dan toch weer is in de invalbeurt die hij weer had. Samen met een aantal andere jongens die in ieder geval een andere dynamiek in het elftal brachten in de tweede helft, dan de wat slome weinig duel kracht in de eerste helft", aldus de trainer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
zo 11 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
Feyenoord -
-
Sparta Rotterdam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand