Slot is er wel uit: "Heb redelijk helder hoe wij zondag gaan spelen"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Feyenoord start de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen Vitesse. De ploeg van Arne Slot kan door de in- en uitgaande transfers nog niet echt bouwen aan een vast elftal. Ook Vitesse kent een rommelige voorbereiding, vanwege de op handen zijnde overname van de club.

“Bij Vitesse zijn veel spelers vertrokken en ze hebben er veel aangetrokken", zo begint Arne Slot bij RTV Rijnmond. "Wij ook. Of dat de reden is van de resultaten van Vitesse is moeilijk in te schatten, maar ook dat is een overeenkomstigheid. De resultaten spreken niet tot de verbeelding.”

De trainer van Feyenoord wil niet te veel waarde hechten aan de “De ervaring leert dat resultaten in de voorbereiding niet altijd wat zeggen over de eerste wedstrijd, want in één wedstrijd is het resultaat van veel factoren afhankelijk. We gaan met een goed gevoel naar Arnhem op basis van hoe wij geëindigd zijn tegen Osasuna in het laatste half uur. Er zijn meer manieren om een wedstrijd te winnen als je nog niet ingespeeld bent.”

Orkun Kökcü zal de wedstrijd tegen Vitesse missen. De middenvelder is nog niet geheel hersteld van zijn blessure. Achter de naam van Javairo staat nog een vraagteken. De aanvaller herstelt van een hersenschudding maar trainde vrijdag wel weer mee. “We moeten kijken hoe hij reageert op de inspanningen van vandaag", zo zie Slot.

Over de namen waarmee hij morgen gaat starten doe Slot nog geen uitspraken. "Ik ben er wel uit. Ook over de linksbackpositie, niet dat ik veel keuzes heb", lacht Slot. "Ik heb redelijk helder hoe wij zondag gaan spelen.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
zo 11 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
Feyenoord -
-
Sparta Rotterdam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand