Slot houdt rekening met bekerfinale: "Zit in mijn achterhoofd"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Feyenoord speelt dit weekend een competitiewedstrijd bij Fortuna Sittard, een week later staat de bekerfinale tegen N.E.C. op het programma. Arne Slot heeft op de persconferentie laten weten dat de finale in het achterhoofd bij hem meespeelt.

De oefenmeester denkt dat het meevalt hoe erg hij de sfeer moest temperen na de 6-0 overwinning op Ajax. “Als er al iets getemperd zou moeten worden, hoefde je ze alleen even drie dagen verder terug in de tijd te nemen, toen Volendam op een 0-0 werd gehouden. Dit seizoen hebben we wel vaker momenten gehad waarbij de euforie heel groot was, en terecht.”

Toch is het na de euforie wel eens misgegaan. “Alle aanleiding om dat niet weer te laten gebeuren. Fortuna is dit seizoen al eerder een lastige tegenstander voor ons gebleken. Ik zie zondag als een wedstrijd om een stapje dichter bij plek Twee te komen. We staan daar al, maar willen hem met zekerheid in handen krijgen.”

Dit is voor de Rotterdammers de laatste wedstrijd voor de bekerfinale tegen N.E.C. De coach geeft toe dat hij daar wel rekening mee houdt. “Ik heb die wedstrijd wel in mijn achterhoofd. Het zou ook gek zijn als ik daar dinsdag pas mee zou beginnen, maar in mijn opstelling is niks te zien in relatie tot volgende week zondag. Er staan tegen Fortuna spelers op het veld waarmee wij denken de grootste kans te hebben om te winnen”, besluit de Feyenoord-coach.

Lees meer:
0 reacties