"Slot heeft een betere visie dan Ten Hag, hij maakt spelers beter"

Arne Slot en Erik ten Hag in de Johan Cruijff ArenA
Arne Slot en Erik ten Hag in de Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

Arne Slot staat op het punt om Feyenoord te verruilen voor Liverpool. Wim Kieft weet het zeker: de huidig coach van de Rotterdammers wordt vergeleken met Erik ten Hag.

"Terecht is iedereen enthousiast over hem, maar dat was iedereen ook toen Erik ten Hag van Ajax naar Manchester United vertrok", begint de oud-spits zijn column in De Telegraaf. "Je kunt echter stellen dat het daar allemaal niet zo lekker loopt. Al heeft Slot een betere visie dan Ten Hag", vindt Kieft.

Hij gaat verder: "Onmiskenbaar maakt Slot spelers individueel beter. Zoals Kokcü, Wieffer, Geertruida, Hancko, Paixao en dit seizoen ook Quinten Timber. Vóór Slot was hij een dertien in een dozijn voetballer, maar heeft nu specifieke kwaliteiten aan zijn spel toegevoegd."

"Timber is veel dynamischer geworden, komt vaak in de zestien van de tegenstander en scoort regelmatig", merkt Kieft op. Volgens hem is het wel belangrijk hoe Slot binnenkomt bij de Reds. "Moet hij blij zijn dat Liverpool hem heeft uitverkoren, of heeft hij iets te eisen daar?"

"Voor Slot valt niet te hopen dat hij alleen maar blij moet zijn met Liverpool. Belangrijk wordt of hij mag meebeslissen over de samenstelling van de selectie, over versterkingen, over wie wel blijft, wie niet en naar zijn ideeën luisteren over bijvoorbeeld Van Dijk en Salah", aldus Kieft.

Lees meer:
0 reacties